- Kyckling 1 kg
- Paprika 1 st
- Gullök 1 st
- Salladslök 3 st
- Chili 1 st
- Cashewnötter 2 dl
- Oystersås 4 msk
- Soja 2 msk
- Chilisås 2 msk
- Fisksås 2 msk
- Ketchup 2 msk
- Socker 2 tsk
- Vitlök 1 klyfta
- Ris 5 dl
- Färgsoja
- Svartpeppar
- Vatten
Så här gör du thaikyckling med cashewnötter (Stir fried chicken with cashew nuts):
- Skär paprika i mindre bitar.
- Hacka salladslöken i stavar.
- Dela gullöken på mitten fyra gånger.
- Hacka chilli i bitar.
- Skär kyckling i jämn stora bitar.
- Blanda alla såser (Oystersås 4 msk, Soja 2 msk, Chilisås 2 msk, Fisksås 2 msk, Ketchup 2 msk och Vatten 1,5 dl)
- Ha i socker, svartpeppar och färgsoja i såsblandningen.
- Sätt på ris.
- Pressa och stek en vitlöksklyfta i olja.
- Stek kycklingen tills den fått fin färg.
- Sänk plattan till medelvärme.
- Ha i gullök, chili och cashewnötter i grytan med kycklingen.
- Rör ner såsblandningen i grytan.
- Låt sjuda i 7 minuter.
- Ha i paprika och salladslök.
- Servera med nykokt ris.