• Bambuskott 250 gram
  • Champinjoner 3 st
  • Crème fraiche 2 dl
  • Hoisinsås 2 msk
  • Kycklingfiléer 3 st
  • Gul lök 1 st
  • Matlagningsgrädde 3 dl
  • Oystersås 2 msk
  • Paprika 0,5 st
  • Soja 1 tsk
  • Curry 1,5 msk
  • Paprikapulver 1 msk
  • Cayennepeppar 1 tsk
  • Chilipulver 0,5 tsk
  • Salt

Så här gör du denna currygryta med ris:

  1. Tärna kyckling.
  2. Skiva champinjoner, paprika och hacka lök.
  3. Gör ris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Fräs lök i en gryta med lite smör.
  5. Häll i den tärnade kycklingen.
  6. Stek kycklingen tills den har fått fin färg.
  7. Ha i bambuskott och champinjonerna.
  8. Krydda rikligt med curry, paprikapulver, cayennepeppar, chilipulver och salt.
  9. Sänk plattan till medelvärme.
  10. Blanda ner hoisinsås, oystersås och soja.
  11. Ha i crème fraiche och matlagningsgrädde.
  12. Låt sjuda ca 15 minuter.
  13. När det är 5 minuter kvar på currygrytan  ha i paprikan.
  14. Servera med riset, tomat och krispig isbergssallad.