• Kyckling 400g
  • Citrongräs 2st
  • Galangal-rot 5cm
  • Limeblad 4st
  • Schalottenlök 3st
  • Röd chili 1st
  • Svamp 100g
  • Tomater 2st
  • Salladslök 4st
  • Koriander 1 knippa
  • Grönsaksbuljong 1 tärning
  • Fisksås 4msk
  • Socker 4tsk
  • Citronsaft 4msk
  • Vatten 1liter

Thailändsk soppa som går utmärkt att göra även med skaldjur.

Så här gör du Tom Yam kyckling:

  1. Strimla kycklingfiléer i bitar.
  2. Skär en galangal-rot i bitar.
  3. Snedskär citrongräset i lagom stora bitar.
  4. Dela tomater i klyftor.
  5. Mosa en schalottenlök med kniven.
  6. Riv limeblad i småbitar.
  7. Hacka en rödchili.
  8. Skär svamp (t.ex. champinjoner) i 4 delar.
  9. Skär koriander och salladslök i 2 cm stora bitar.
  10. Koka upp vatten och ha i buljongen.
  11. Häll i citrongräs, galangal-rot, limeblad, och schalottenlök.
  12. Ha i kycklingen, låt koka tills kycklingen blivit vit.
  13. Tillsätt citronsaft, fisksås och socker.
  14. Blanda sist i svamp, chilin, tomater, salladslök och koriander.
  15. Servera!