- Kyckling 400g
- Citrongräs 2st
- Galangal-rot 5cm
- Limeblad 4st
- Schalottenlök 3st
- Röd chili 1st
- Svamp 100g
- Tomater 2st
- Salladslök 4st
- Koriander 1 knippa
- Grönsaksbuljong 1 tärning
- Fisksås 4msk
- Socker 4tsk
- Citronsaft 4msk
- Vatten 1liter
Thailändsk soppa som går utmärkt att göra även med skaldjur.
Så här gör du Tom Yam kyckling:
- Strimla kycklingfiléer i bitar.
- Skär en galangal-rot i bitar.
- Snedskär citrongräset i lagom stora bitar.
- Dela tomater i klyftor.
- Mosa en schalottenlök med kniven.
- Riv limeblad i småbitar.
- Hacka en rödchili.
- Skär svamp (t.ex. champinjoner) i 4 delar.
- Skär koriander och salladslök i 2 cm stora bitar.
- Koka upp vatten och ha i buljongen.
- Häll i citrongräs, galangal-rot, limeblad, och schalottenlök.
- Ha i kycklingen, låt koka tills kycklingen blivit vit.
- Tillsätt citronsaft, fisksås och socker.
- Blanda sist i svamp, chilin, tomater, salladslök och koriander.
- Servera!