- Högrev 800 gram
- Gul lök 3 st
- Morötter 2 st
- Lagerblad 3 st
- Kryddpepparkorn 10 st
- Kalvbuljong 0,5 liter
- Maizena
- Timjan
- Salt
- Peppar
Kalops är typisk svensk husmanskost som har en lång historia.
Så här gör du kalops:
- Tärna köttet.
- Skala och skiva morötter i centimeter tjocka skivor.
- Dela löken i klyftor.
- Hetta upp smör i en gryta.
- Bryn köttet tills det fått fin färg.
- Tillsätt lök och morötter i grytan.
- Häll på buljong.
- Krydda med kryddpeppar, lagerblad, timjan, salt och peppar.
- Låt sjuda under lock i ca 1h eller till köttet känns klart.
- Red av kalopsen med maizena för en bättre konsistens.
- Servera med kokt potatis och rödbetor.