• Högrev 800 gram
  • Gul lök 3 st
  • Morötter 2 st
  • Lagerblad 3 st
  • Kryddpepparkorn 10 st
  • Kalvbuljong 0,5 liter
  • Maizena
  • Timjan
  • Salt
  • Peppar

Kalops är typisk svensk husmanskost som har en lång historia.

Så här gör du kalops:

  1. Tärna köttet.
  2. Skala och skiva morötter i centimeter tjocka skivor.
  3. Dela löken i klyftor.
  4. Hetta upp smör i en gryta.
  5. Bryn köttet tills det fått fin färg.
  6. Tillsätt lök och morötter i grytan.
  7. Häll på buljong.
  8. Krydda med kryddpeppar, lagerblad, timjan, salt och peppar.
  9. Låt sjuda under lock i ca 1h eller till köttet känns klart.
  10. Red av kalopsen med maizena för en bättre konsistens.
  11. Servera med kokt potatis och rödbetor.