• Högrev 800 gram
  • Vetemjöl 2 msk
  • Rökt sidfläsk 200 gram
  • Steklök 8 st
  • Vitlök 2 klyftor
  • Morot 3 st
  • Rödvin 50 cl (Bourguignon)
  • Mörk oxbuljong 2 dl
  • Lagerblad 2 st
  • Timjan 1 tsk
  • Tomatpuré 1 msk
  • Skogschampinjoner 80 gram
  • Kantareller 80 gram
  • Trattkantareller 80 gram
  • Syltlök 15 st
  • Persilja 1 dl
  • Smör
  • Salt
  • Peppar

Detta är ett klassiskt franskt recept på ett härligt långkok.

Så här gör du:

  1. Skiva köttet i centimeter tjocka skivor.
  2. Strimla sidfläsket i små tärningar.
  3. Skala morötter, lök och vitlök, skiva morötter och finhacka vitlök.
  4. Salta och peppra köttet, stek sedan i smör på hög värme tills köttet fått fin färg. (Gör detta i omgångar).
  5. Sikta mjöl över köttet så att det fastnar på bitarna.
  6. Lägg över köttet i en gryta, gärna av gjutjärn.
  7. Häll i 1 dl vatten i stekpannan och vispa runt.
  8. Sila ner vattnet i grytan med köttet.
  9. Tillsätt  vin, buljong, tomatpuré, timjan, lagerblad, lök, vitlök, morötter och sidfläsk.
  10. Låt sjuda under lock minst 90 minuter, glöm inte att röra om då och då.
  11. Skölj och hacka svampen grovt, stek sedan i rikligt med smör några minuter.
  12. Ha i svampen i grytan tillsammans med syltlök.
  13. Rör om och låt sjuda ytterligare 10 minuter.
  14. Toppa med hackad persilja och servera!