• Högrev 1,5 kg
  • Gula lökar 2 st
  • Vitlöksklyftor 5 st
  • Morötter 3 st
  • Selleri 5 stjälkar
  • Riven ingefära 2 msk
  • Rödpeppar chili 2 st
  • Chipotle chili 3 st
  • Rödvinsvinäger 0,5 dl
  • Olivolja 0,25 dl
  • Lagerblad 5 st
  • Oregano 1 msk
  • Spiskummin 1 msk
  • Öl 2 dl
  • Mörka buljongtärningar 2 st
  • Honung 1 msk
  • Paprika 1 st
  • Krossade tomater 2 burkar ( 800 ml)
  • Baconpaket 1 st

Chili blir allt mer populärt i Sverige och det är en rätt som vi på Receptbyrån verkligen gillar och vi tänkte därför dela med oss av vårt favoritrecept. Det är ett recept som även går att göra på rimliga 3 timmar vilket är kort tid jämfört med flera andra chili-recept.

Så här gör du en chiligryta:

  1.  Finhacka chilin och placera i en skål med rödvinsvinägern och olivolja.
  2.  Hacka selleri, lök och morötter samt riv ingefäran fint.
  3.  Ta fram en stor gryta.
  4. Häll ner de hackade grönsakerna tillsammans med bacon i grytan och låt de svettas på spisen.
  5.  Skär upp högreven i mindre grytbitar.
  6.  Stek högreven i en stekpanna och häll därefter ner den i grönsaksgrytan tillsammans med chilin.
  7.  Pressa ner 5 st vitlöksklyftor i grytan.
  8.  Ha i krossade tomater, oregano, buljongtärningar, spiskummin, lagerblad, honung och ölen.
  9. Hacka upp paprikan och ha i den i grytan efter 1 h.
  10.  Koka på låg värme med lock i minst 3 h, ju längre grytan får puttra desto godare blir den.
  11. Servera chilin med tillbehör som nachochips, gräddfil, salsa, tortillabröd och guacamole.