• Champinjoner 4 st
  • Broccoli 1 bukett
  • Tomat 2 st
  • Rödlök / purjolök 1 st
  • Kassler 400 gram
  • Ägg 5 st
  • Grädde 3,3 dl
  • Fetaost 100 gram
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver

Så här gör du grekisk omelett:

  1. Sätt på ugnen på 175 grader
  2. Smöra en ugnsform (gärna en lite mindre).
  3. Skrubba champinjoner rena under vatten, dela dem sedan i åttondelar.
  4. Bryt broccoli i små buketter.
  5. Hacka rödlök eller purjolök i bitar.
  6. Tärna kassler i mindre bitar.
  7. Skiva tomater.
  8. Fräs broccoli, champinjoner och kassler i en panna.
  9. Krydda med paprikapulver, salt och peppar.
  10. Tillsätt lök i pannan.
  11. Knäck ägg i en bunke och vispa.
  12. Blanda i grädde i bunken, salta och peppra väl.
  13. Fördela pannans innehåll i den ugnsfasta formen.
  14. Lägg på tomatskivor.
  15. Häll över äggblandningen.
  16. Toppa med fetaost.
  17. Grädda i ugnen i ca 45 minuter (tills äggstanningen stelnat).