- Champinjoner 4 st
- Broccoli 1 bukett
- Tomat 2 st
- Rödlök / purjolök 1 st
- Kassler 400 gram
- Ägg 5 st
- Grädde 3,3 dl
- Fetaost 100 gram
- Salt
- Peppar
- Paprikapulver
Så här gör du grekisk omelett:
- Sätt på ugnen på 175 grader
- Smöra en ugnsform (gärna en lite mindre).
- Skrubba champinjoner rena under vatten, dela dem sedan i åttondelar.
- Bryt broccoli i små buketter.
- Hacka rödlök eller purjolök i bitar.
- Tärna kassler i mindre bitar.
- Skiva tomater.
- Fräs broccoli, champinjoner och kassler i en panna.
- Krydda med paprikapulver, salt och peppar.
- Tillsätt lök i pannan.
- Knäck ägg i en bunke och vispa.
- Blanda i grädde i bunken, salta och peppra väl.
- Fördela pannans innehåll i den ugnsfasta formen.
- Lägg på tomatskivor.
- Häll över äggblandningen.
- Toppa med fetaost.
- Grädda i ugnen i ca 45 minuter (tills äggstanningen stelnat).