• Ägg 4 st
  • Sötströ 60 gram
  • Smör 175 gram
  • Vispgrädde 0,5 dl
  • Mandelmjöl 3 dl
  • Bakpulver 2 tsk
  • Vaniljpulver 1 tsk
  • Kanel 2 msk
  • Äpplen 3st

Så här bakar du en läcker Äppelkaka på LCHF vis:

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Smöra en form med avtagbar kant.
  3. Knäck äggen i stor bunke.
  4. Smält 125 gram smör och låt svalna något.
  5.  Vispa ihop ägg och sötströ till en fluffig smet.
  6. Ha i grädde och smör i äggsmeten.
  7. Rör ihop mandelmjöl, bakpulver och vaniljpuler i en separat bunke.
  8. Sikta försiktigt ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
  9. Blanda om ordentligt.
  10. Häll över smeten i den smörade formen.
  11. Skala och klyfta äpplena.
  12. Stek äpplena i resten av smöret och kanel i några minuter, till de mjuknat något.
  13. Tryck ner äppelskivorna i smeten och pudra sist över lite kanel på toppen.
  14. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter, efter halva tiden i ugnen täck kakan med aluminiumfolie.
  15. Servera med nyvispad grädde.