• Kycklingfilé 4 st
  • Banan 2 st
  • Grädde 2 dl
  • Chilisås 1 dl
  • Bacon 1 packet
  • Jordnötter 1 dl
  • Salt
  • peppar

Så här gör du flygande Jakob:

  1. Strimla kycklingfiléer.
  2. Skiva banan.
  3. Klipp eller skär bacon i mindre bitar.
  4. Vispa grädde och chilisås lite fluffigt.
  5. Sätt på ugnen på 175 grader.
  6. Bryn kycklingen i en stekpanna tills den fått fin färg (några droppar soya kan adderas).
  7. Krydda kycklingen med salt, peppar och eventuellt lite curry.
  8. Smöra en ugnsfast form.
  9. Lägg den stekta kycklingen i formen.
  10. Sprid ut bananskivorna över kycklingen.
  11. Häll över chili-gräddblandningen.
  12. Gratinera i ugnen cirka 15-20 minuter.
  13. Stek bacon krispigt.
  14. Ta ut formen ur ugnen.
  15. Strö över bacon och jordnötter.
  16. Servera med nykokt ris och sallad.