• Rabarber 500 g
  • Socker 2 dl
  • Vatten 4 dl
  • Potatismjöl 2,5 msk

Rabarberkräm är en av de enklaste och godaste krämerna. Det går ganska enkelt att göra och har du egna rabarber i trädgården som du är dålig på att använda är rabarberkräm perfekt att göra.

Så här gör du rabarberkräm:

  1. Skala rabarberstjälkarna tills du anser de är lagom stora.
  2. Skär rabarbern i mindre bitar.
  3. Koka upp vatten innehållande 2 dl strösocker.
  4. Låt rabarbern koka i ca 5 minuter.
  5. Rör ut 2 msk potatismjöl i lite vatten vid sidan om kastrullen.
  6. Rör försiktigt ner redningen av potatismjölet i kastrullen.
  7. Låt krämen koka upp.
  8. Låt rabarberkrämen svalna lite och servera därefter med kall mjölk.