• Socker 5 dl
  • Smör 300 gram
  • Vetemjöl 15 dl
  • Vatten 2 dl
  • Sirap 1 dl
  • Bikarbonat 1 msk
  • Malen kanel 2 msk
  • Malen kardemumma 2 tsk
  • Malna kryddnejlikor 1 msk
  • Malen ingefära 1msk
Här får du ett riktigt bra recept på hur du gör din egen pepparkaksdeg. Pepparkakor är en av de godsaker som många av vi svenskar njuter av från första advent fram till jul.

Så här gör du en egen pepparkaksdeg:

  1. Smält  smör och låt svalna till rumstemperatur.
  2. Blanda smöret med socker och sirap.
  3. Rör ner ingefära, kanel, kryddnejlikor,  kardemumma (eller 1 påse färdigblandade pepparkakskryddor) och bikarbonat.
  4. Ha sedan i vatten.
  5. Blanda sedan ner mjölet lite i taget.
  6. Använd gärna matberedare för att röra om.
  7. Låt degen vila i kylen minst 1 dygn innan den bakas ut.
  8. Här kan du läsa mer om hur du bakar ut pepparkakorna.