• Pasta 400 gram
  • Kassler 200 gram
  • Parmesanost 100 gram
  • Ägg 4 st
  • Vispgrädde 1 dl
  • Peppar
  • Vatten
  • Olivolja
  • Salt

Pasta carbonara är en italiensk pastarätt som är enkel att tillaga. I detta recept är rätten baserad på kassler.

Så här gör du pasta carbonara:

  1. Sätt på pastavatten med olivolja och salt.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackning.
  3. Strimla köttet.
  4. Riv parmesanost.
  5. Stek köttet tills det har fått fin färg.
  6. Glöm inte att krydda köttet med svartpeppar.
  7. Blanda ägg, parmesanosten och grädde.
  8. Häll av pastavattnet.
  9. Tillsätt köttet i pastakastrullen på låg värme.
  10. Ha i äggblandningen och rör om.
  11. Krydda med peppar.
  12. Servera med en rå äggula.