- Gul lök 1 st
- Köttfärs 500 gram
- Matlagningsgrädde 3 dl
- Paprika 0,5 st
- Vitlöks klyftor 1 st
- Champinjoner på burk 1 st (140 gram)
- Passerade tomater 1 burk ( 400 ml)
- Ketchup 2 msk
- Chilisås 2 msk
- Paprikapulver 1 tsk
- Cayennepeppar 1 tsk
- Timjan 0,5 tsk
- Svartpeppar
- Salt
Så här gör du köttfärssås:
- Hacka löken fint.
- Fräs löken i en gryta med smör tills den mjuknat.
- Ha i köttfärsen och försök arbeta bort alla klumpar.
- Tillsätt champinjoner och pressa ner vitlök.
- Krydda med salt, svartpeppar, cayennepeppar och paprikapulver.
- Rör ner matlagningsgrädde, ketchup, chilisås och passerade tomater.
- Låt småkoka ca 10 minuter.
- Ha i paprika och timjan när det bara är någon minut kvar.
- Servera med pasta och grönsaker.