• Köttfärs 500 gram
  • Gul lök 2 st
  • Färska champinjoner 250 gram
  • Vetemjöl 1,5 msk
  • Vatten 2 dl
  • Dijonsenap 2 msk
  • Soja 2 msk
  • Persilja 1 dl
  • Creme fraiche 2,5 dl
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Ost

Detta är en krämig köttfärspaj med mycket svamp och smak.

Så här gör du:

  1. Gör en dubbel sats av pajdeg. (Ingredienserna för pajdegen är ej inkluderade i detta recept)
  2. Ta fram en långpanna.
  3. Hacka lök och champinjoner i småbitar.
  4. Fräs lök, champinjoner och köttfärs i en gryta med lite smör.
  5. Salta och peppra.
  6. Strö på mjöl och rör om väl.
  7. Ha i vatten, senap och soja.
  8. Låt koka ca 7 minuter
  9. Blanda i creme fraiche och persilja.
  10. Tag av från värmen och häll fyllningen i pajskalet.
  11. Toppa med ost.
  12. Grädda i ugnen 10-15 minuter.

Servera tillsammans med tzatziki och en god sallad.