- Köttfärs 500 gram
- Gul lök 2 st
- Färska champinjoner 250 gram
- Vetemjöl 1,5 msk
- Vatten 2 dl
- Dijonsenap 2 msk
- Soja 2 msk
- Persilja 1 dl
- Creme fraiche 2,5 dl
- Salt
- Vitpeppar
- Ost
Detta är en krämig köttfärspaj med mycket svamp och smak.
Så här gör du:
- Gör en dubbel sats av pajdeg. (Ingredienserna för pajdegen är ej inkluderade i detta recept)
- Ta fram en långpanna.
- Hacka lök och champinjoner i småbitar.
- Fräs lök, champinjoner och köttfärs i en gryta med lite smör.
- Salta och peppra.
- Strö på mjöl och rör om väl.
- Ha i vatten, senap och soja.
- Låt koka ca 7 minuter
- Blanda i creme fraiche och persilja.
- Tag av från värmen och häll fyllningen i pajskalet.
- Toppa med ost.
- Grädda i ugnen 10-15 minuter.
Servera tillsammans med tzatziki och en god sallad.