- Mjöl 3 dl
- Smör 125 gram
- Vatten 3 msk
- Köttfärs 400 gram
- Creme fraiche 1,5 dl
- Creme fraiche chili & paprika 1,5 dl
- Tacokrydda
- Tomat
- Paprika
- Majs
- Lök
- Tacochips
- Riven ost
Tacopajen är ett annat sätt att använda tacosmaken som både vuxna och barn gillar och samtidigt göra något nytt. Tacopajen är en väldigt god och bra utveckling av tacosmaken. Vill du bara ha receptet på pajdegen hittar du det här.
Så här gör du Tacopaj:
- Häll upp 3dl mjöl i en bunke.
- Arbeta ner 125 gram kylskåpskallt smör i mjölet.
- Arbeta samman degen genom att knåda den.
- Häll på ca 3 matskedar vatten på degen för att enklare få den att binda.
- Placera degen övertäckt i kylskåpet ca 25 minuter.
- Ta fram en pajform och smöra in den jämnt.
- Fördela degen jämnt över formen.
- Täck gärna kanterna med folie för att inte bränna de.
- Nagga degen.
- Förgrädda degen tills den fått lite färg ca 10 minuter.
- Hacka grönsaker.
- Stek köttfärs och krydda med tacokrydda.
- Ha i ca 1 dl vatten i köttfärsen och låt stå på svag värme tills det är färdigt.
- Blanda en vanlig creme fraiche med en smaksatt cream fraiche (chili och paprika).
- Fördela tacoköttfärsen jämnt över pajskalet.
- Ha på grönsaker. Vi rekommendera tomat, paprika, lök och majs.
- Smula några tacochips över köttfärsen.
- På med creme fraiche- såsen och toppa med riven ost.
- Grädda i ugnen ca 20 minuter.
- Servera gärna med gurka, sallad och avocado.