• Rabarber 6 st
  • Potatismjöl 1 msk
  • Socker 1.5 dl
  • Vetemjöl 1.5 dl
  • Havregryn 1.5 dl
  • Smör 100 g

Så här gör du rabarberpaj:

  1. Skölj och skala rabarber.
  2. Hacka i centimeter stora bitar.
  3. Blanda potatismjöl, 1 dl  av sockret och de hackade rabarberna i en skål.
  4. Sätt på ugnen på 225 grader.
  5. Smöra en pajform.
  6. Rör ihop havregryn, vetemjöl och socker i en bunke.
  7. Skär smör i mindre bitar.
  8. Tillsätt smöret i bunken med havregrynsblandningen.
  9. Smula tills det blir en grynig deg.
  10. Häll ut rabarberblandningen i botten på den smörade pajformen.
  11. Strö över smuldegen ovanpå rabarberna.
  12. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.