- Ägg 2 st
- Socker 2,5 dl
- Smält smör 75 gram
- Bakpulver 1 tsk
- Vaniljsocker 1 tsk
- Vetemjöl 2,5 dl
En fantastisk efterrätt att göra för dig som gillar att ta till vara på sommarens godsaker. I denna kaka är det vinbären som är i fokus och det skapar en fin kontrast till den lite sötare kakan.
Så här gör du en vinbärskaka:
- Sätt på ugnen på 190 grader.
- Vispa socker och ägg tills det blir pösigt.
- Rör ner smör, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
- Bröa en form med löstagbara kanter.
- Häll ner smeten i den bröade formen.
- Strö 2 dl vinbär över kakan.
- Grädda vinbärskakan i ca 30 minuter i ugnen.
- Garnera med jordgubbar och lite mer vinbär.
- Servera kakan med vaniljkräm, grädde eller vaniljsås.