- Smör 100 g
- Strösocker 2,5 dl
- Ägg 2 st
- Vetemjöl 1,5 dl
- Kakao 3 msk
- Vaniljsocker 1 tsk
- Florsocker
- Vispgrädde
Kladdkaka är en perfekt efterrätt som har ett hårt skal och är mjuk inuti. Kladdkakan har en god smak av kakao och blandar man det med de olika konsistenserna i en kladdkaka blir det en smakupplevelse man inte glömmer.
Så här gör du en kladdkaka:
- Sätt på ugnen på 175 C.
- Ta fram en kastrull och smält smöret i den.
- Ta av kastrullen från plattan.
- Rör ner ägg och socker i det smälta smöret.
- Blanda dessa ingredienser noggrant.
- Rör sedan ner vaniljsocker, kakao och vetemjöl.
- Smöra en kakform med löstagbar kant.
- Sprid ströbröd över formen.
- Grädda kladdkakan i ca 20 minuter i ugnen.
- Låt kakan svalna.
- Strö florsocker över kladdkakan.
- Servera med vispad grädde.