• Ägg 3 st
  • Socker 1,5 dl
  • Vaniljsocker 2 tsk
  • Philadelphiaost 200 g
  • Vispgrädde 3 dl
  • Digestivekex 10 st

Så här du en Cheesecake:

  1. Dela äggen och placera äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan.
  2. Strö socker och vaniljsocker över äggulorna.
  3. Vispa äggvitorna tills de har förtjocknat.
  4. Vispa äggulorna och sockret till det blivit en jämn ljusgul smet.
  5. Rör ner philadelphiaosten i den ljusgula smeten.
  6. Ta fram en ny bunke och vispa upp grädden tills den är som brukligt.
  7. Rör därefter ner vispgrädden i den andra smeten.
  8. Ta fram en sked och rör ner de vispade äggulorna i den andra smeten med hjälp av den.
  9. Krossa digestivekex till smulor.
  10. Sprid ut kexsmulorna över en rund form med en botten som går att ta bort.
  11. Häll på cheesecakesmeten i formen.
  12. Resten av digestivesmulorna ska därefter spridas jämnt över kakan.
  13. Placera cheesecaken i frysen i ca 5 timmar.
  14. Kakan bör tas ut ur frysen ca 15 minuter innan servering.