• Smör 150 gram
  • Ägg 2 st
  • Socker 2 dl
  • Vatten 0,5 dl
  • Vetemjöl 3 dl
  • Bakpulver 1 tsk
  • Vaniljsocker 2 tsk
  • Choklad 60 gram

Så här gör du sockerkaka med choklad:

  1. Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och bröda en sockerkaksform.
  3. Smält smör och låt svalna.
  4. Knäck äggen i en bunke.
  5. Tillsätt socker och vispa fluffigt.
  6. Rör ner smör och vatten i smeten.
  7. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke.
  8. Vispa  i mjölblandningen i smeten med ägg och socker.
  9. Häll smeten i den brödade formen.
  10. Stick försiktigt ner några rutor valfri choklad i smeten.
  11. Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter.