- Risnudlar 2 förpackningar.
- Böngroddar 30g
- Tofu 400g
- Salladslök 4st
- Ägg 3st
- Olja (ej oliv) 2-3msk
- Soya 4msk
- Fisksås 4msk
- Phad thai sås 4msk
- Socker 4tsk
- Jordnötter
- Lime
Thailands nationalrätt, en klassisk nudelrätt.
Såhär gör du Phad thai:
- Tillred risnudlar enligt förpackning.
- Skär salladslök i små stavar.
- Dela Tofu i bitar.
- Ta bort roten på de färska böngroddarna.
- Hätta upp olja i en panna.
- Stek Tofun tills den fått lite färg.
- Knäck i äggen.
- Sänk värmen på plattan.
- Ha i nudlarna, fisksås,soya, Phad thaisås och socker.
- Höj värmen igen.
- Tillsätt böngroddar och salladslök.
- Rör om ordentligt.
- Servera med krossade jordnötter och/ eller lime.