- Ägg 3 st
- Mjöl 3 dl
- Mjölk 4 dl
- Vatten 2 dl
Pannkakor är en ganska klassisk svensk vardagsrätt som går väldigt snabbt att slänga ihop när du kommer hem från jobbet.
Så här gör du pannkakor:
- Ta fram en större bunke.
- Häll i 4 dl mjölk i bunken.
- Mät även upp 2 dl vatten och häll i det i bunken.
- Rör i 3 dl mjöl.
- Ha i en nypa salt och lika mycket socker.
- Rör även ner en matsked smör i smeten.
- Knäck i 3 st ägg men ett i taget och rör ner det noggrant.
- Vispa smeten tills det inte är några klumpar kvar.
- Låt gärna smeten stå i kyld en stund innan du börjar steka.
- Häll ut tunt jämnt lager i en varm stekpanna med lite smör i.
- Vänd pannkakan när smeten blivit fast även på ovansidan.
- Ta därefter ur pannkakan ur stekpannan och upprepa det tills smeten är slut.
- Njut av härliga pannkakor med lite jordgubbssylt på.