- Mjölk 5 dl
- Vatten 2 dl
- Mjöl 3 dl
- Ägg 3 st
- Tomat 1 st
- Basilika 1 kruka
- Färskost 200 g
- Ost
- Salt
- Peppar
Crêpes är en maträtt baserad på fyllda pannkakor som därefter tillagas i ugnen.
Så här gör du crêpes:
- Plocka fram en större bunke till smeten.
- Häll ner mjölken.
- Tillsätt vatten i bunken.
- Rör ner mjöl och salt.
- Knäck i äggen.
- Vispa smeten noggrant.
- Låt smeten vila svalt under tiden du gör fyllningen.
- Mixa tomat och basilika.
- Blanda den mixade röran med färskost, salt och peppar.
- Gör tunna crêpes genom att steka smeten i stekpanna.
- Sätt på ugnen på 225 grader.
- Lägg en matsked fyllning på varje crêpes.
- Vik in två motstående sidor av crêpesen någon centimeter.
- Rulla sedan crêpesen till en rulle.
- Lägg i en ugnsfast form och strö över ost.
- Placera crêpesen i ugnen ca 15-20 min.
- Servera med sallad.