• Mjölk 5 dl
  • Vatten 2 dl
  • Mjöl 3 dl
  • Ägg 3 st
  • Tomat 1 st
  • Basilika 1 kruka
  • Färskost 200 g
  • Ost
  • Salt
  • Peppar

Crêpes är en maträtt baserad på fyllda pannkakor som därefter tillagas i ugnen.

Så här gör du crêpes:

  1. Plocka fram en större bunke till smeten.
  2. Häll ner  mjölken.
  3. Tillsätt vatten i bunken.
  4. Rör ner  mjöl och salt.
  5. Knäck i äggen.
  6. Vispa smeten noggrant.
  7. Låt smeten vila svalt under tiden du gör fyllningen.
  8. Mixa tomat och basilika.
  9. Blanda den mixade röran med färskost, salt och peppar.
  10. Gör tunna crêpes genom att steka smeten i stekpanna.
  11. Sätt på ugnen på 225 grader.
  12. Lägg en matsked fyllning på varje crêpes.
  13. Vik in två motstående sidor av crêpesen någon centimeter.
  14. Rulla sedan crêpesen till en rulle.
  15. Lägg i en ugnsfast form och strö över ost.
  16. Placera crêpesen i ugnen ca 15-20 min.
  17. Servera med sallad.