- Lövbiff 400 gram
- Gul lök 1 st
- Purjolök ½ st
- Champinjoner 1 burk
- Minimajs ½ burk
- Bambuskott 1 burk
- Vattenkastanjer 1 burk
- Soja 1 dl
- Vitt vin 1 dl
- Vatten 5 dl
- Majsstärkelse 3 msk
- Sambal oelek 1 tsk
- Paprika 1 st
- Räkor 200 gram
- Salt
- Svartpeppar
- Paprikapulver
- Cayennepeppar
Så här gör du kinagryta:
- Finhacka löken.
- Skiva purjolök i tunna skivor.
- Dela minimajsarna på mitten.
- Strimla lövbiff tunt.
- Hetta upp en gryta med lite matolja.
- Stek köttet tills det fått fin färg.
- Tillsätt lök, purjolök och champinjoner.
- Krydda med cayennepeppar, paprikapulver, salt och peppar.
- Ha i resterande grönsaker (minimajs, vattenkastanj och bambuskott).
- Blanda vatten, soja och vin i en bunke.
- Rör ner majsstärkelse i vätskan.
- Sänk temperaturen på grytan och tillsätt vätskan.
- Krydda med Sambal oelek efter smak!
- Låt sjuda i ca 25 min.
- Skala räkor och hacka paprika.
- Tillsätt paprikan när det är 10 min kvar.
- När det är 2 min kvar blanda ner räkorna.
- Servera med nykokt jasminris och sallad.