Vi på Receptbyran.se har samlat svenska matbloggares favoritrecept. Varje matbloggare har själv fått välja ut sitt favoritrecept samt skrivit en kortare sammanfattning om deras blogg.

Inbakat kött med rosmaringlace, krossad potatis och dragonkräm.
http://www.gourmetmorsan.blogspot.se/2012/10/sa-vansinnigt-gott-sa-jag-vet-inte-vad.html
Gourmetmorsan är en matblogg om vardag till fest och allt däromkring. Ibland slinker det även in lite inredning och tips för stunderna köket.

Svamplasagne med pestotäcke.
http://lottakruse.blogspot.se/2012/09/svamplasagne-med-pestotacke-det-maste.html
Jag är Lotta, en glad amatör framför spisen och bakom kameran. Mina två små kök finns i sta´n och i stugan på landet. I min blogg bjuder jag på vardagsmat och fest kryddat med livet. Jag älskar att pula i köket och provar gärna nya recept utan att det blir för krångligt. Matlagning ska vara roligt och avkopplande, inga konstigheter.

Citronmarinerad kyckling med penne marsala.
http://bonanshorna.se/?p=811
Bönans Hörna drivs av Emmyly Bönfors som pluggar till lärare i hem- och konsumentkunskap. I bloggen finns recept för både vardag och fest men även inlägg som handlar om prylar till köket och annat som berör mat, hälsa och miljö.

Medianoches
http://matmamman.wordpress.com/smorgasar-fran-nar-och-fjarran/medianoches/
Jag heter Bitte, jobbar som skribent och matbloggare, och driver Matbloggen på Skånska Dagbladet samt Matmammans Blogg. Matlagning och bakning hör till mina största fritidsintressen och i mitt kök lagas allt från svensk husmanskost till nordafrikanska grytor. Mina recept är en blandad kompott – vissa är ärvda från generationer av “matmammor”, andra kommer från vänner runt om i världen och en hel del är mina egna små experiment.

Pulled Beef
http://www.inthekitchen.se/pulled-beef-pa-hogrev/
På In The Kitchen kan du läsa om när jag testar olika recept, brygger öl, recenserar restauranger, intervjuar intressanta mat- och dryckes-personligheter i min podcast och mycket annat som kopplas till det vi äter och dricker. Jag lovar att det kommer vara en omväxlande resa med humor och snygga bilder.

Wokad fläskfile
http://fuelforlife.se/2013/may/wokad-flaskfile.html
Margareta Martimo Johansson, legitimerad dietist och personlig tränare med en stor passion för mat och matlagning i alla dess former. Jag vill på enkla sätt visa att alla kan laga god och hälsosam mat som absolut inte är tråkig och smaklös. Samtidigt tycker jag det är viktigt att vi kan njuta av en kaka då och då. Min blogg handlar om balansen mellan det nyttiga och den goda kakan.

Salt chokladkolapaj
http://mariascupcakes.blogg.se/2013/may/salt-chokladkolapaj.html
Bloggen drivs av mig, Maria! Den är ganska precis 2 år gammal och fokuserar på bakverk och desserter.

Världens godaste knäckebröd
http://attbaka.blogspot.se/2011/08/varldens-godaste-knackebrod.html
Bakblogg med egna och andras recept med utförliga beskrivningar och egna foton.

Saknar du din blogg på listan? Kontakta oss på info[a]receptbyran.se med ditt recept och en kort sammafattning av din blogg.