- Kantareller 1 L
- Matolja 1 msk
- Schalottenlökar 4 st
- Kycklingfond 5 dl
- Mjölk 5 dl
- Grädde 3 dl
- Salt
- Peppar
Det här är en kantarellsoppa som till och med jag älskar som normalt sätt inte är särskilt förtjust i svamp. Det är en helt perfekt förrätt men fungerar även väl som huvudrätt.
Så här gör du denna släta kantarellsoppa:
- Skala schalottenlöken och hacka den väldigt fint.
- Fräs löken i matolja tills den mjuknat men inte så att den får färg.
- Ha i kantarellerna och låt de fräsa tillsammans med löken.
- Ta ur några kantareller till garnering.
- Häll i utspädd kycklingfond eller buljong beroende på smak.
- Tillsätt både grädde och mjölk.
- Låt det sjuda i ca 15 min.
- Skumma gärna av soppan ett par gånger under tiden den sjuder.
- Mixa kantarellsoppan tills det att den är slät.
- Salta och peppra efter behov.
- Servera soppan toppad med de kantareller du sparat undan och dekorera gärna med en grön kvist.
Ser gott ut, den ska provas vid tillfälle… Have a rocking great day…
Är troligen den godaste soppa jag ätit.