- Vatten 5 dl
- Jäst 50 gram
- Margarin 50 gram
- Salt 1,5 tsk
- Rågsikt 4 dl
- Vetemjöl 1 L
Så här gör du källarfranskor:
- Blanda ner jästen i fingervarmt vatten (37 grader).
- Ha i smält smör som svalnat.
- Rör ner 1,5 tsk salt.
- Ha i rågsikt och vetemjöl.
- Blanda ner linfrön.
- Knåda till en smidig deg.
- Jäs degen i ca 30 minuter.
- Baka ut till små bullar ca 25 st.
- Klipp ett kryss i toppen på bullarna.
- Sätt på ugnen på 225-250 grader.
- Låt jäsa på plåt under bakduk ytterligare 30 min.
- Pensla med ett uppvispat ägg.
- Grädda i 10 – 12 minuter.
Så fina du bakat, ska testa dessa vid tillfälle!
Vad roligt att höra Amy. Jag tyckte inte de blev så himla fina tyvärr. Baka de du och skicka mig en länk på när du har gjort de sedan. Tror dina blir mycket snyggare men goda är de ändå kan jag lova.
Åååå va fina!! Dom här måste testas att baka när mina barn kommer hem igen 🙂