• Jäst 25 gram
  • Smör 25 gram
  • Mjölk 2,5 dl
  • Salt 0,5 tsk
  • Strösocker 1 tsk
  • Vetemjöl 7 dl
  • Sesamfrön

Så här gör du hemmagjorda hamburgerbröd:

  1. Smält ner smör i en kastrull.
  2. Häll på mjölken och värm upp tills det är fingervarmt.
  3. Ta fram en bunke och smula ner jästen i den.
  4. Rör ner innehållet från kastrullen långsamt under omrörning.
  5. Tillsätt salt och strösocker.
  6. Blanda ner mjölet i bunken och arbeta till en smidig deg.
  7. Låt brödet jäsa i minst 30 minuter.
  8. Lägg degen på ett mjölat bakbord och knåda degen.
  9. Dela upp degen i ca 10 st delar och forma dessa till runda bullar.
  10. Doppa brödens topp i sesamfrön.
  11. Sätt på ugnen på 250 C.
  12. Låt bullarna jäsa på en bakplåt i ca 10 minuter.
  13.  Grädda i ugnen runt 8 minuter.
  14. När du tar ut hamburgerbröden bör du låta de svalna under bakduk.