- Jäst 25 gram
- Smör 25 gram
- Mjölk 2,5 dl
- Salt 0,5 tsk
- Strösocker 1 tsk
- Vetemjöl 7 dl
- Sesamfrön
Så här gör du hemmagjorda hamburgerbröd:
- Smält ner smör i en kastrull.
- Häll på mjölken och värm upp tills det är fingervarmt.
- Ta fram en bunke och smula ner jästen i den.
- Rör ner innehållet från kastrullen långsamt under omrörning.
- Tillsätt salt och strösocker.
- Blanda ner mjölet i bunken och arbeta till en smidig deg.
- Låt brödet jäsa i minst 30 minuter.
- Lägg degen på ett mjölat bakbord och knåda degen.
- Dela upp degen i ca 10 st delar och forma dessa till runda bullar.
- Doppa brödens topp i sesamfrön.
- Sätt på ugnen på 250 C.
- Låt bullarna jäsa på en bakplåt i ca 10 minuter.
- Grädda i ugnen runt 8 minuter.
- När du tar ut hamburgerbröden bör du låta de svalna under bakduk.