- Kyckling 400g
- Aubergine 1st
- Gröna bönor 10st
- Limeblad 4st
- Sweet basil leaves 2st
- Röd chili 1st
- Kokosmjölk 800ml
- Grön currypasta 4tsk
- Fisksås 4tsk
- Socker 2tsk
- Salt 2tsk
En stark thairätt som även kan serveras vegetarisk, med biff eller skaldjur.
Så här gör du gör du Grön curry med kyckling:
- Strimla kycklingfiléer i bitar.
- Skiva en aubergine.
- Skär gröna bönor i 3 cm långa delar.
- Finhacka limeblad, sweet basil leaves och en rödchili.
- Hätta upp 60 ml kokosmjölk tills det blivit till olja.
- Rör ner den gröna currypastan.
- Sänk värmen och ha i kycklingen.
- Bryn kycklingen.
- Tillsätt resterande kokosmjölken, salt, socker och fisksås.
- Ha i bönor och aubergine.
- Låt sjuda.
- Blanda ner chilin och de båda lövsorterna.
- Servera med nykokt jasmineris.
Åh, grön curry är så himla gott! Åt det nästan varje dag när jag var i thailand. Mums!
Jo det är väldigt gott.