• Köttfärs 500 gram
  • Ägg 1 st
  • Creme fraiche 2 msk
  • Fetaost 20 gram
  • Oliver 5 st
  • Salt
  • Peppar
  • Lökpulver
  • Spiskumin

Så här gör du grekiska biffar:

  1. Hacka oliver i små bitar.
  2. Häll upp köttfärsen i en bunke.
  3. Pressa i en vitlöksklyfta.
  4. Smula ner fetaosten i köttfärsen.
  5. Ha i oliver och arbeta runt ordentligt.
  6. Knäck i ett ägg.
  7. Tillsätt 2 matskedar creme fraiche.
  8. Krydda efter smak. Vi rekommenderar svartpeppar, salt, spiskummin och lökpulver.
  9. Bland om smeten ordentligt.
  10. Dela upp i ca 8 delar.
  11. Forma biffarna.
  12. Stek i olivolja ca 5 minuter på varje sida.
  13. Servera med tzatziki och potatis eller rotfrukter.