- Fläskfilé 600 gram
- Wokgrönsaker 500 gram
- Paprika och chili crème fraiche 2 dl
- crème fraiche 2 dl
- Grädde 2 dl
- Tacokrydda 2 msk
- Ost
- Salt
- Peppar
En enkel gratäng till både vardag och fest som har mycket smak.
Så här gör du:
- Putsa och skär fläskfilén i mindre bitar.
- Sätt på ugnen på 220 grader.
- Stek köttet i en stekpanna tills det fått färg.
- Krydda köttet med salt och peppar.
- Blanda ihop crème fraiche, paprika och chili crème fraiche, grädde och tacokrydda i en bunke.
- Smöra en ugnsform.
- Lägg köttet i botten på ugnsformen.
- Häll på wokgrönsakerna över köttet.
- Tillsätt blandningen från bunken.
- Toppa med riven ost.
- Ställ i mitten av ugnen och grädda ca 30 min.
- Servera med ris eller sallad.