• Torsk 800 gram
  • Tomat 1 st
  • Citron 1 st
  • Ägg 1 st
  • Grädde 5 dl
  • Smör
  • Ströbröd 2 msk
  • Citronpeppar
  • Salt

Så här gör du fisk i ugn:

  1. Tina torsken.
  2. Sätt på ugnen på 200 grader.
  3. Skiva en tomat.
  4. Vispa upp ett ägg i en mugg med en gaffel.
  5. Panera fisken med ägg och ströbröd.
  6. Smöra en ugnsfast form.
  7. Lägg fisken i den smörade formen.
  8. Krydda med citronpeppar och salt.
  9. Blanda grädde och saften från en citron i en bunke.
  10. Häll gräddblandningen över fisken.
  11. Dekorera fisken med tomat.
  12. Ställ in formen i ugnen i ca 30 minuter.
  13. Servera med nykokt potatis.