- Sötmandel 200 gram
- Socker 1,5 dl
- Ägg 3 st
- Karamelliserad mjölk 1,5 dl
- Vispgrädde 3 dl
- Citron 0,5 st
- Jordgubbar 1 liter
- Choklad 25 gram
Så här gör du en mandeltårta:
- Sätt på ugnen på 175 C.
- Finhacka mandeln med hjälp av matberedare eller stavmixer.
- Smöra en form med löstagbara kanter t.ex. kladdkakeform.
- Bröda formen med lite av den hackade mandeln.
- Vispa ihop ägg och socker tills det blir luftigt.
- Tillsätt den krossade mandeln i smeten och rör om ordentligt.
- Häll smeten i formen och placera i ugnen.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 min.
- Låt tårtbottnen svalna.
- Vispa 3 dl grädde tillsammans med skalet från en halv citron.
- Tag bort de löstagbara kanterna på formen.
- Breda ut karamelliserad mjölk över tårtbotten.
- Spritsa ut citrongrädden över tårtan.
- Garnera med färska jordgubbar och riven choklad.