- Bambuskott 250 gram
- Champinjoner 3 st
- Crème fraiche 2 dl
- Hoisinsås 2 msk
- Kycklingfiléer 3 st
- Gul lök 1 st
- Matlagningsgrädde 3 dl
- Oystersås 2 msk
- Paprika 0,5 st
- Soja 1 tsk
- Curry 1,5 msk
- Paprikapulver 1 msk
- Cayennepeppar 1 tsk
- Chilipulver 0,5 tsk
- Salt
Så här gör du denna currygryta med ris:
- Tärna kyckling.
- Skiva champinjoner, paprika och hacka lök.
- Gör ris enligt anvisning på förpackningen.
- Fräs lök i en gryta med lite smör.
- Häll i den tärnade kycklingen.
- Stek kycklingen tills den har fått fin färg.
- Ha i bambuskott och champinjonerna.
- Krydda rikligt med curry, paprikapulver, cayennepeppar, chilipulver och salt.
- Sänk plattan till medelvärme.
- Blanda ner hoisinsås, oystersås och soja.
- Ha i crème fraiche och matlagningsgrädde.
- Låt sjuda ca 15 minuter.
- När det är 5 minuter kvar på currygrytan ha i paprikan.
- Servera med riset, tomat och krispig isbergssallad.
Hej!
Hur mycket av ingredienserna skall det vara då?
Det är bråttom då det är tisdagsrätten och snart dags att laga den! 😉
Mvh
Hasse
Oj blev visst något fel när vi publicerade det.
Nu är det i alla fall uppdaterat, ber om ursäkt för missen.