- Högrev 800 gram
- Vetemjöl 2 msk
- Rökt sidfläsk 200 gram
- Steklök 8 st
- Vitlök 2 klyftor
- Morot 3 st
- Rödvin 50 cl (Bourguignon)
- Mörk oxbuljong 2 dl
- Lagerblad 2 st
- Timjan 1 tsk
- Tomatpuré 1 msk
- Skogschampinjoner 80 gram
- Kantareller 80 gram
- Trattkantareller 80 gram
- Syltlök 15 st
- Persilja 1 dl
- Smör
- Salt
- Peppar
Detta är ett klassiskt franskt recept på ett härligt långkok.
Så här gör du:
- Skiva köttet i centimeter tjocka skivor.
- Strimla sidfläsket i små tärningar.
- Skala morötter, lök och vitlök, skiva morötter och finhacka vitlök.
- Salta och peppra köttet, stek sedan i smör på hög värme tills köttet fått fin färg. (Gör detta i omgångar).
- Sikta mjöl över köttet så att det fastnar på bitarna.
- Lägg över köttet i en gryta, gärna av gjutjärn.
- Häll i 1 dl vatten i stekpannan och vispa runt.
- Sila ner vattnet i grytan med köttet.
- Tillsätt vin, buljong, tomatpuré, timjan, lagerblad, lök, vitlök, morötter och sidfläsk.
- Låt sjuda under lock minst 90 minuter, glöm inte att röra om då och då.
- Skölj och hacka svampen grovt, stek sedan i rikligt med smör några minuter.
- Ha i svampen i grytan tillsammans med syltlök.
- Rör om och låt sjuda ytterligare 10 minuter.
- Toppa med hackad persilja och servera!