- Ägg 4 st
- Sötströ 60 gram
- Smör 175 gram
- Vispgrädde 0,5 dl
- Mandelmjöl 3 dl
- Bakpulver 2 tsk
- Vaniljpulver 1 tsk
- Kanel 2 msk
- Äpplen 3st
Så här bakar du en läcker Äppelkaka på LCHF vis:
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Smöra en form med avtagbar kant.
- Knäck äggen i stor bunke.
- Smält 125 gram smör och låt svalna något.
- Vispa ihop ägg och sötströ till en fluffig smet.
- Ha i grädde och smör i äggsmeten.
- Rör ihop mandelmjöl, bakpulver och vaniljpuler i en separat bunke.
- Sikta försiktigt ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
- Blanda om ordentligt.
- Häll över smeten i den smörade formen.
- Skala och klyfta äpplena.
- Stek äpplena i resten av smöret och kanel i några minuter, till de mjuknat något.
- Tryck ner äppelskivorna i smeten och pudra sist över lite kanel på toppen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter, efter halva tiden i ugnen täck kakan med aluminiumfolie.
- Servera med nyvispad grädde.