- Hel kyckling 1,2 kg
- Paprika 1 st
- Champinjoner 1 burk (220 gram)
- Purjolök 0,5 st
- Paprikapulver 1 tsk
- Cayennepeppar 1 tsk
- Stek och grillkrydda 1 tsk
- Curry 2 tsk
- Sweet chili sås 1 msk
- Soja 1 dl
- Vatten 2 dl
- Salt
Så här gör du kyckling i lergryta:
- Lägg lergrytan i varmt vatten, hela bör vara täckt.
- Skölj och skär sedan purjolöken i ringa.
- Hacka paprika i centimeterstora bitar.
- Öppna burken med champinjoner, spara hälften av spadet.
- Krydda kycklingen noga överallt, både ut och invändigt.
- Gör små hål i kycklingen med en potatissticka eller en liten kniv.
- Fyll kycklingen med så mycket av grönsakerna som får plats.
- Tag upp lergrytan och lägg i de grönsaker som blivit över i botten.
- Tillsätt lite av soja i kycklingen och lägg den sedan på grönsakerna i lergrytan.
- Häll resten av sojan, sweet chilisås, champinjon spadet och vattnet i grytan.
- Ställ in i kall ugn, och sätt sedan på den på 200 grader.
- När ugnen nått rätt temperatur börja räkna tillagningstiden, ca 1 h 20 min.
- Tag ut ur ugnen och dela i portionsbitar, spara grönsakerna och skyn som sås.
- Servera med nykokt ris.