- Smör 100 gram
- Socker 1 dl
- Sirap 1 msk
- Mjöl 2,5 dl
- Bakpulver 1 tsk
- Vaniljsocker 2 tsk
En enkel och god kaka, riktig klassiker som ofta återfinns bland de 7 sorter som bjuds vid kafferep.
Så här gör du:
- Sätt på ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i mikron eller på spisen, låt sedan svalna.
- Rör ihop smör, sirap och socker ordentligt i en bunke.
- Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke.
- Tillsätt mjölblandningen till bunken med sockret.
- Knåda degen och fördela i två.
- Gör rullar av de två delarna och placera på en plåt.
- Platta ut rullarna till lagom tjocklek, antingen med händerna eller gaffel.
- Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
- När kakorna är klara skär i snittar när de fortfarande är varma.