- Bakpulver 1/2 krm
- Grädde 2 dl
- Sirap 2 dl
- Socker 2 dl
- Sötmandel 50 gram
- Ströbröd 4 msk
Knäck är ett klassiskt svenskt julgodis som finns i de flesta hem under juletid.
Så här gör du knäck:
- Blanda grädde, sirap och socker i en vid kastrull med tjock botten.
- Koka upp kraftigt under omrörning.
- Låt koka knäcken utan lock till den är ca 120 C (Termometer kan vara en bra idé).
- Ha i hackade mandlar (ev. bakpulver och ströbröd).
- Droppa lite av knäcken i en kopp eller glas med kallt vatten. När provet kan rullas till en kula (kulprov) är knäcken färdig.
- Häll upp knäcken i knäckformar.
- Placera svalt tills det stelnat och svalnat.
- Njut av underbart julgodis.
Det är så gott med julgodis och det finns så mycket man vill göra. Julen borde verkligen hålla på lite längre än vad den gör:)
Ja visst borde den man vill verkligen hinna med allt.
Hvor er de fine 🙂 Har printet din opskrift ut, så dem skal vi lave i weekenden.
Okej alltid roligt att höra. Hoppas det blir god knäck då.
Varför bakpulver och ströbröd?
För att göra de mer spröda, vilket enligt oss gör det bättre.