- Vitkål 1,75kg
- Blandfärs 600g
- Sirap 2msk
- Vatten 3dl
- Ägg 1st
- Salt
- Peppar
En svensk husmanskost klassiker.
Så här gör du kålpuddning:
- Sätt på ugnen 175 grader.
- Skär kålen i strimlor.
- Smält fett i en stekpanna eller stekgryta.
- Lägg i kålen och bryn.
- Rör ner sirap, salt och peppar.
- Låt kålen stå åt sidan.
- Blanda köttfärs, ägg, salt och peppar i en bunke.
- Smöra en ugnsfast form.
- Täck botten av formen med ett lager kål.
- Platta ut köttfärsblandningen ovanpå kålen.
- Häll över vatten och resten av kålen.
- Ställ in formen i ugnen i ca 45 minuter. (Om kålen blir för mörk, täck formen med ugnsfolie)
- Servera med kokt potatis och lingonsylt.