• Gul lök 1 st
  • Köttfärs 500 gram
  • Matlagningsgrädde 3 dl
  • Paprika 0,5 st
  • Vitlöks klyftor 1 st
  • Champinjoner på burk 1 st (140 gram)
  • Passerade tomater 1 burk ( 400 ml)
  • Ketchup 2 msk
  • Chilisås 2 msk
  • Paprikapulver 1 tsk
  • Cayennepeppar 1 tsk
  • Timjan 0,5 tsk
  • Svartpeppar
  • Salt

Så här gör du köttfärssås:

  1. Hacka löken fint.
  2. Fräs löken i en gryta med smör tills den mjuknat.
  3. Ha i köttfärsen och försök arbeta bort alla klumpar.
  4. Tillsätt champinjoner och pressa ner vitlök.
  5. Krydda med salt, svartpeppar, cayennepeppar och paprikapulver.
  6. Rör ner matlagningsgrädde, ketchup, chilisås och passerade tomater.
  7. Låt småkoka ca 10 minuter.
  8. Ha i paprika och timjan när det bara är någon minut kvar.
  9. Servera med pasta och grönsaker.