• Lövbiff 400 gram
  • Gul lök 1 st
  • Purjolök ½ st
  • Champinjoner 1 burk
  • Minimajs ½ burk
  • Bambuskott 1 burk
  • Vattenkastanjer 1 burk
  • Soja 1 dl
  • Vitt vin 1 dl
  • Vatten 5 dl
  • Majsstärkelse 3 msk
  • Sambal oelek 1 tsk
  • Paprika 1 st
  • Räkor 200 gram
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Paprikapulver
  • Cayennepeppar

Så här gör du kinagryta:

  1. Finhacka löken.
  2. Skiva purjolök i tunna skivor.
  3. Dela minimajsarna på mitten.
  4. Strimla lövbiff tunt.
  5. Hetta upp en gryta med lite matolja.
  6. Stek köttet tills det fått fin färg.
  7. Tillsätt lök, purjolök och champinjoner.
  8. Krydda med cayennepeppar, paprikapulver, salt och peppar.
  9. Ha i resterande grönsaker (minimajs, vattenkastanj och bambuskott).
  10. Blanda vatten, soja och vin i en bunke.
  11. Rör ner majsstärkelse i vätskan.
  12. Sänk temperaturen på grytan och tillsätt vätskan.
  13. Krydda med Sambal oelek efter smak!
  14. Låt sjuda i ca 25 min.
  15. Skala räkor och hacka paprika.
  16. Tillsätt paprikan när det är 10 min kvar.
  17. När det är 2 min kvar blanda ner räkorna.
  18. Servera med nykokt jasminris och sallad.