• Fläskfilé 600 gram
  • Wokgrönsaker 500 gram
  • Paprika och chili crème fraiche 2 dl
  • crème fraiche 2 dl
  • Grädde 2 dl
  • Tacokrydda 2 msk
  • Ost
  • Salt
  • Peppar

En enkel gratäng till både vardag och fest som har mycket smak.

Så här gör du:

  1. Putsa och skär fläskfilén i mindre bitar.
  2. Sätt på ugnen på 220 grader.
  3. Stek köttet i en stekpanna tills det fått färg.
  4. Krydda köttet med salt och peppar.
  5. Blanda ihop crème fraiche, paprika och chili crème fraiche, grädde och tacokrydda i en bunke.
  6. Smöra en ugnsform.
  7. Lägg köttet i botten på ugnsformen.
  8. Häll på wokgrönsakerna över köttet.
  9. Tillsätt blandningen från bunken.
  10. Toppa med riven ost.
  11. Ställ i mitten av ugnen och grädda ca 30 min.
  12. Servera med ris eller sallad.