• Smör 100 gram
  • Vetemjöl 3 dl
  • Bakpulver 1 tsk
  • Mjölk 4 dl

Våfflor är en klassisk maträtt eller efterrätt som äts i mängder den 25 mars varje år på Våffeldagen.

Så här gör du frasvåfflor:

  1. Smält smöret och låt sedan självsvalna.
  2. Sätt på våffeljärnet.
  3. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke.
  4. Tillsätt hälften av mjölken under omrörning.
  5. Vispa till en jämn smet.
  6. Rör i resten av mjölken och det svalnade smöret.
  7. Smöra våffeljärnet väl innan första gräddningen.
  8. Häll i 3/4 dl smet i järnet (bred gärna ut smeten för jämnare våfflor).
  9. Grädda tills våfflan är gyllenbrun.
  10. Servera direkt med vispgrädde och sylt!