• Ägg 2 st
  • Socker 2,5 dl
  • Smält smör 75 gram
  • Bakpulver 1 tsk
  • Vaniljsocker 1 tsk
  • Vetemjöl 2,5 dl

En fantastisk efterrätt att göra för dig som gillar att ta till vara på sommarens godsaker. I denna kaka är det vinbären som är i fokus och det skapar en fin kontrast till den lite sötare kakan.

Så här gör du en vinbärskaka:

  1. Sätt på ugnen på 190 grader.
  2. Vispa socker och ägg tills det blir pösigt.
  3. Rör ner smör, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  4. Bröa en form med löstagbara kanter.
  5. Häll ner smeten i den bröade formen.
  6. Strö 2 dl vinbär över kakan.
  7. Grädda vinbärskakan i ca 30 minuter i ugnen.
  8. Garnera med jordgubbar och lite mer vinbär.
  9. Servera kakan med vaniljkräm, grädde eller vaniljsås.