• Kaffe/ Espresso 3 dl
  • Ägg 2 st
  • Socker 2 msk
  • Mascarpone 250 gram
  • Brandy 3 msk
  • Savoiardikex 10-12 st

Italiensk efterrätt med mascarpone och kaffesmak.

Så här gör du tiramisu:

  1. Brygg 3 dl starkt kaffe eller espresso, låt svalna.
  2. Separera äggulor och äggvitor i varsina bunkar.
  3. Vispa äggvitorna hårda (så att det går att vända bunken upp och ner utan att vitorna faller ur).
  4. Tillsätt socker i bunken med gulor, vispa till ett ljust fluff.
  5. Blanda ner lite mascarpone i taget i smeten med socker och gulor.
  6. Rör tills det blir en slät smet.
  7. Vänd försiktigt  ner äggviteskummet i mascarponesmeten.
  8. Tag fram serveringsglas eller form.
  9. Blanda ner 3 msk av antingen brandy, amaretto eller khalua i det avsvalnade kaffet (kan uteslutas).
  10. Doppa savoiardikex i kaffe och lägg ett lager i botten på serveringsformen.
  11. Bred ett lager med mascarponesmet över kexen i formen.
  12. Upprepa  punkt 10-11.
  13. Ställ svalt i minst 2 timmar innan servering.
  14. Vid servering sikta ett lager kakao över efterrätten.