• Smör 100 g
  • Strösocker 2,5 dl
  • Ägg 2 st
  • Vetemjöl 1,5 dl
  • Kakao 3 msk
  • Vaniljsocker 1 tsk
  • Florsocker
  • Vispgrädde

Kladdkaka är en perfekt efterrätt som har ett hårt skal och är mjuk inuti. Kladdkakan har en god smak av kakao och blandar man det med de olika konsistenserna i en kladdkaka blir det en smakupplevelse man inte glömmer.

Så här gör du en kladdkaka:

  1. Sätt på ugnen på 175 C.
  2. Ta fram en kastrull och smält smöret i den.
  3. Ta av kastrullen från plattan.
  4. Rör ner ägg och socker i det smälta smöret.
  5. Blanda dessa ingredienser noggrant.
  6. Rör sedan ner vaniljsocker, kakao och vetemjöl.
  7. Smöra en kakform med löstagbar kant.
  8. Sprid ströbröd över formen.
  9. Grädda kladdkakan i ca 20 minuter i ugnen.
  10. Låt kakan svalna.
  11. Strö florsocker över kladdkakan.
  12. Servera med vispad grädde.