• Tårtbotten
  • Marängbotten
  • Bananer 2 st
  • Kiwi 2 st
  • Apelsiner 2 st
  • Vispgrädde 2 dl
  • Vaniljkräm 4 dl
  • Choklad 200 gram

Så här gör du denna chokladtårta med frukt:

  1. Gör en tårtbotten.
  2. Gör även en marängbotten.
  3. Rör ihop en vaniljkräm och låt stå en stund i kylskåpet.
  4. Vispa grädde.
  5. Skiva banan, kiwi och apelsin.
  6. Dela tårtbotten i två delar.
  7. Bred grädde på den understa delen av tårtbotten.
  8. Sprid banan och kiwi över grädden.
  9. Lägg på andra delen av tårtbotten.
  10. Smeta ut vaniljkräm jämnt över tårtan.
  11. Lägg på marängbotten.
  12. Smält choklad i ett vattenbad.
  13. Bred den smälta chokladen över marängen, till ett jämnt lager.
  14. Dekorera kanterna på tårtan med den skivade apelsinen.
  15. Låt stå och svalna i kylskåpet minst 1h.