• Sötmandel 200 gram
  • Socker 1,5 dl
  • Ägg 3 st
  • Karamelliserad mjölk 1,5 dl
  • Vispgrädde 3 dl
  • Citron 0,5 st
  • Jordgubbar 1 liter
  • Choklad 25 gram

Så här gör du en mandeltårta:

  1. Sätt på ugnen på 175 C.
  2. Finhacka mandeln med hjälp av matberedare eller stavmixer.
  3. Smöra en form med löstagbara kanter t.ex. kladdkakeform.
  4. Bröda formen med lite av den hackade mandeln.
  5. Vispa ihop ägg och socker tills det blir luftigt.
  6. Tillsätt den krossade mandeln i smeten och rör om ordentligt.
  7. Häll smeten i formen och placera i ugnen.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 min.
  9. Låt tårtbottnen svalna.
  10. Vispa 3 dl grädde tillsammans med skalet från en halv citron.
  11. Tag bort de löstagbara kanterna på formen.
  12. Breda ut karamelliserad mjölk över tårtbotten.
  13. Spritsa ut citrongrädden över tårtan.
  14. Garnera med färska jordgubbar och riven choklad.